WijkApp

Wijk App

Deze bijzondere APP is ontwikkeld in samenwerking met de Wijkraad van Sparrenburg Rosmalen t.b.v. bij de bewoners met als uitgangspunt de bewoners dichter bij elkaar te brengen en deze sneller te informeren. De App geldt als voorbeeld voor de overige 11 wijken in de stad 's-Hertogenbosch en als zodanig ook ontwikkeld met koppelingen naar diverse gemeente instanties en overkoepelende overheidsdiensten. 

Met de lancering van de App heeft ook de unieke positie van buurtambasseurs in Nederland zijn entree gemaakt. In het kader van burgerparticipatie en burgerinitiatieven in combinatie met het BIN (veiligheid onder buurtbewoners), is een nieuwe stap gezet in de communicatie tussen lokale overheid en burgers, waarbij de buurtambassadeurs als eerste aanspreekpunt fungeren tussen burgers en gemeentelijke instanties.

De functies van de WijkApp ?

 • altijd op de hoogte zijn van nieuws en andere actualiteiten in jouw wijk
   
 • direct contact met jouw buurtambassadeur die de belangen behartigd op straatniveau
   
 • belangrijke berichten worden als Push bij de ontvanger gepresenteerd
   
 • zelf kiezen welke berichten je wil ontvangen via het berichtencentrum
   
 • 24/7 contact met buurtwatch via Buurtalarm
   
 • ruimte voor lokale ondernemingen om zich te presenteren
   
 • presentatie Wijkraad met eigen communicatie kanaal
   
 • handige koppelingen naar o.a. Gemeentelijke instanties en Politie
   

Met een App van AppSky laat jij dus nooit meer een kans liggen om jouw klanten dat bijzondere gevoel te geven waar jij voor staat.

De doelstelling van de App was gericht om buurtbewoners meer te betrekken bij voor de buurt van belangzijnde maatregelen en beslissingen en de cohesie tussen buurtbewoners onderling te vergroten! De aanvulling van de App op de mix tussen nieuwsbrief en website heeft gezorgd dat de buurt niet alleen veiliger is geworden, maar vooral dat de bewoners actief met elkaar in discussie gaan en daadwerkelijk op de hoogte zijn van hetgeen er rijlt en zijlt. Missie geslaagd!